Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збували шляхом «закладок» небезпечний психотроп PVP – на Кіровоградщині судитимуть членів ОЗГ

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи, які налагодили канал збуту наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що злочинна група діяла на території Кіровоградщини протягом весни та літа 2023 року. До неї входило троє уродженців с. Олександрівка.

Обвинувачені розповсюджували на території кількох областей України особливо небезпечний психотроп – Альфа-PVP. Для цього використовували загальну групу у соцмережі, до якої входила низка закритих Telegram-каналів з продажу та розповсюдження наркотиків. Саме у чатах вони і підшукували замовників товару. Надалі збували шляхом «закладок».

Під час обшуків у членів групи виявлено та вилучено понад 500 г Альфа-PVP, засоби зв’язку, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.

Наразі усі обвинувачені перебувають під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.