Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав координати місць знаходження іноземного озброєння для ЗСУ - житель Миколаєва підозрюється у держзраді

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Миколаєва за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік під псевдонімом «Шакал» за власної ініціативи шукав, через кого можна зв’язатися з представниками спецслужб та збройних сил РФ.

З допомогою цих осіб він хотів передати інформацію щодо переміщеного в Україну озброєння і боєприпасів іноземного виробництва та його місцезнаходження.

Згодом інформатор вийшов на адміністратора телеграм-каналу та чат-боту проросійської спрямованості.

На початку лютого 2023 року чоловік надіслав наявну у нього інформацію про місцезнаходження боєприпасів іноземного виробництва для танків та гаубиць.

При цьому він зазначив географічні координати складу однієї з військових частин, де вони зберігаються.

Також підозрюваний серед іншого цікавився, скільки часу пройде від моменту скидання координат до нанесення удару.

Через два дні адміністратор каналу особисто зв’язався із ним та поставив завдання щодо отримання фото складу боєприпасів.

При спробі виконання завдання чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків у нього виявлено та вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності, грошові кошти, а також 72 набої до автомату АК-74 калібру 5.45.

Стосовно підозрюваного судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.