Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу місця дислокації систем ППО за 70 тис грн – на Одещині місцевого жителя підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи прихильником політики держави-агресора, вирішив за винагороду співпрацювати зі спецслужбам РФ. Він мав надавати інформацію про розташування об’єктів енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області.

Чоловік встановив та зафіксував на відео базування засобів протиповітряної оборони в Одесі. Свої послуги він оцінив у 70 тис грн.

Підозрюваного затримали під час передачі відеоматеріалу з дислокацією систем ППО представникам спецслужб РФ за допомогою одного з месенджерів.

За клопотанням прокурора підозрюваного взято під варту без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.