Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу місця розміщення ЗСУ - повідомлено про підозру мешканцю Одеси

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, співробітники спецслужби держави-агресора залучили підозрюваного до злочинної діяльності. Вони давали йому завдання проводити розвідку щодо місць розташування військових об’єктів, переміщення і базування військовослужбовців та техніки на території м. Одеси та Житомирської області.

Також ворога цікавили вищі військові навчальні заклади на території обох регіонів, режим роботи, чисельність особового складу, розташування медустанов, де лікуються військові.

За грошову винагороду, використовуючи мессенджер Телеграм, підозрюваний передавав представникам спецслужб рф цю інформацію для подальшого завдання по обʼєктах ракетних обстрілів.

Правоохоронці затримали його під час проведення «розвідки» поблизу об’єкту у Житомирі.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управлінням Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.