Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу місця розміщення ППО та енергетичних обʼєктів - повідомлено про підозру мешканцю Чернігівщини

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, співробітники спецслужби рф залучили до злочинної діяльності мешканця м. Прилуки. Вони давали йому завдання проводити розвідку щодо місць розташування військових об’єктів, переміщення і базування військовослужбовців та техніки на території столиці, Київської та Чернігівської областей. Окупантів насамперед цікавила інформація про розміщення військових аеродромів, підрозділів ППО, а також нафтопереробних заводів, паливних складів та енергетичних обʼєктів.

За грошову винагороду, використовуючи мессенджер Телеграм, підозрюваний фіксував та передавав ворогу зібрану інформацію про такі обʼєкти для подальшого завдання по ним ракетних обстрілів.

Правоохоронці затримали його під час проведення дорозвідки на Київщині. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управлінням СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.