Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу позиції ЗСУ – мешканцю м. Краматорська повідомлено про підозру

Прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Служби безпеки України повідомлено про підозру мешканцю м. Краматорськ у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Також судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, громадянин України у березні 2022 року встановив на свій мобільний телефон додаток «Zello» і зареєструвався там з метою надання інформації про розташування Збройних Сил України та інших військових формувань представникам Російської Федерації та підконтрольним їй НЗФ. У додатку він вступив у змову зі співробітником ФСБ РФ. З березня по 26 квітня 2022 року підозрюваний передавав представникам РФ відомості щодо обстрілів у м. Краматорськ Донецької області.

Також він отримав від працівника ФСБ РФ завдання з’ясувати дані про розташування приміщень та військової техніки Збройних Сил України на території однієї з військових частин у м. Краматорськ. Чоловік у своєму телефоні наніс на мапу відповідні дані і надіслав співробітнику ФСБ. Окрім того, підозрюваний передав ворогу координати розташування військової частини Збройних Сил України, після чого ЗС РФ було нанесено по ній ракетний удар.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.