Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу стратегічні об’єкти та виправдовував збройну агресію рф – викрито жителя Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактами закінченого замаху на вчинення державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, житель Чернівецької області погодився працювати на ворога. Спілкуючись на анонімному вебсайті з громадянином, який представився йому військовослужбовцем збройних сил рф, буковинець активно засвідчував підтримку діям країни-агресора та готовність допомагати. 

Підозрюваний передавав «куратору» у чаті текстові повідомлення з координатами розташування об’єктів критичної та цивільної інфраструктури у Чернівцях.  

Щоб підтвердити свою ненависть та зневагу до всього українського, він на вебкамеру глумився над національною символікою, висловлювався, що готовий воювати проти України та інших іноземних держав, які їй допомагають. 

Правоохоронці затримали чоловіка за місцем проживання. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.