Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Земельні ділянки Тарутинського полігону вартістю понад 1 млн грн повернуто Міноборони України

Прокурори Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері через суд домоглися повернення у власність Міністерства оборони України земельних ділянок, які є частиною загальновійськового полігону «Тарутинський», загальною площею понад 350 га вартістю понад 1 млн грн.

Встановлено, що у травні 2021 року Бородінська селищна рада своім рішенням незаконно вивела із державної власності та перевела у комунальну власність земельні ділянки в межах загальновійськового полігону «Тарутинський». У подальшому, на підставі цього ж рішення упродовж червня 2021 року до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відповідні відомості, а також надано земельні ділянки в оренду приватному підприємству. 

У зв’язку з цим,  спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері до Господарського суду Одеської області подано позов про визнання незаконним та скасування рішення Бородінської селищної ради, яким 4 земельні ділянки площею понад 350 га незаконно надані у комунальну власність.

Вимоги прокуратури задоволено повністю. Окрім цього, скасовано рішення про реєстрацію права комунальної власності територіальної громади на ці ділянки та витребувано їх на користь держави в особі Міністерства оборони України.

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону