Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жительці Чорнобаївки, яка агітувала до участі у російському псевдореферендумі, а потім виїхала на Буковину, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці села Чорнобаївка Херсонської області у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

За даними слідства, після окупації території регіону російськими військами підозрювана залишилася у населеному пункті. У вересні 2022 року жінка разом з кількома землячками взяла участь у зйомках проросійського відеоролику. Вони агітували місцевих жителів проголосувати на незаконному референдуму для утворення так званої «херсонської народної республіки».

На відео підозрювана з російським прапором говорить, що зробила свій вибір і підтримує росію.

Пропагандистський матеріал на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України був поширений на широку аудиторію.

Коли Сили оборони України деокупували території Херсонщини, громадянка виїхала до Чернівецької області.

Згодом її протиправну діяльність на користь ворога викрили.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.