Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителів Рівненщини підозрюють в організації переправлення військовозобов’язаних за кордон

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури п’ятьом особам повідомлено про підозру в організації двох каналів незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, п’ятеро жителів Рівненщини організували незаконні схеми для бажаючих втекти з країни. Через свої фірми вони вносили дані клієнтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв-перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення.

Таким чином підозрювані незаконно переправили до Європи 20 військовозобов’язаних, які насправді не були працевлаштовані, не мали документів та законних підстав для перетину державного кордону України під час воєнного стану.

Наразі перевіряється причетність підозрюваних до організації незаконного виїзду з України більше 50 осіб.

За попередньою інформацією, на вивезенні кожного ухилянта вони заробляли до 800 євро.

В ході обшуків у підозрюваних вилучено документацію, чорнові записи, гроші, а також транспортні засоби, за допомогою яких незаконно переправляли клієнтів через державний кордон України.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу Управління СБ України в області та УСР в області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.