Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителька Вінниці підозрюється у пропаганді війни і виправдовуванні збройної агресії рф проти України

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці Вінниці, уродженці російської федерації за фактами публічних закликів до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційної діяльності, пропаганди війни, а також виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-1, ст. 436, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну жінка поширювала в забороненій соцмережі «Одноклассники» матеріали із закликами до агресивної війни, повалення в Україні конституційного ладу та захоплення державної влади. Також висловлювала підтримку військовослужбовцям країни-агресора.

Під час обшуку у неї вилучили мобільні телефони та комп’ютер із доказами її протиправної діяльності.

Поширені підозрюваною матеріали експерти визнали протиправними і такими, що закликають до продовження агресивної війни проти України, окупації частини її території, а також виправдовують збройну агресію рф проти України.

Також в оприлюдненому контенті окреслюються ознаки зневажливого і принизливого ставлення до української нації та підтримки дій країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.