Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителька Вінниці підозрюється у відмиванні 20 млн грн, отриманих від незаконного спиртового «бізнесу»

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Вінниці за фактами збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв за попередньою змовою групою осіб та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 та ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у 2019 році підозрювана разом із двома спільниками організувала «бізнес» з незаконної торгівлі спиртом та контрафактними алкогольними напоями. Із використанням торговельних платформ в інтернет-мережі жінка налагодила реалізацію товару на території Вінницької та інших областей України.

Встановлено, що впродовж 2019 – 2023 років за кошти від цієї прибуткової оборудки вона придбала об’єкти нерухомого та рухомого майна на загальну суму близько 20 млн грн. Тобто здійснила відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом.

Офіційних законних джерел доходу підозрювана не мала і залучала до протиправної діяльності своїх родичів.

Наразі прокуратура направила до суду клопотання про обрання їй запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Вже задоволено клопотання про накладення арешту на майно жінки – 3 земельні ділянки, 5 квартир, садовий будинок, автомобіль «Land Rover Range Rover».

Раніше усім її спільникам також було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.