Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителя Черкащини викрито на шахрайстві з продажем державі виробленої сонячними батареями електроенергії – збитки у майже 2 млн грн

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив шахрайську схему отримання коштів від держави за електроенергію, вироблену приватними домогосподарствами із сонячного випромінювання.

Він підробив документи щодо наявності у власності п’яти домоволодінь. Уклав договори на продаж виробленої електроенергії компанії-постачальнику, яка забезпечувала споживачів.

Фактично частина сонячних батарей було встановлено на території промислового об’єкта, а інша частина – у помешканні чоловіка.

Така схема дала змогу одержувати компенсацію від держави за електроенергію, яка виробляється з допомогою альтернативних джерел, за збільшеним тарифом. Підозрюваний незаконно заволодів бюджетними коштами у сумі 1,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Звенигородського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.