Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителя Рівненщини підозрюють у незаконному перевезенні та зберіганні 400 кг бурштину

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Рівненської обласної прокуратури жителю Сарненського району повідомлено про підозру у незаконному зберіганні, перевезенні та передачі бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний перевіз та передав своєму спільнику близько 100 кг «сонячного каміння». У березні 2021 року в ході санкціонованих обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили та вилучили понад 300 кг каміння бурштину без відповідних документів. На вилучене майно судом накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури