Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителю Буковини повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з павичем

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який жорстоко поводився з твариною, що спричинило її загибель (ч. 3 ст. 299 КК України).

За даними слідства, 3 червня 2022 року під час відпочинку поблизу річки Сірет в межах села Карапчів колишнього Глибоцького району 18-річний місцевий житель жорстоко поводився з павичем. Птаха він придбав заздалегідь. Усвідомлюючи, що його дії завдадуть тварині істотного болю та можуть спричинити каліцтво або смерть, підозрюваний з особливою жорстокістю наносив їй тілесні ушкодження. Факт знущання фіксували його друзі на відео, яке оприлюднили у соцмережах.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.