Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зливала ворогу дані про місця ракетних ударів та пункти дислокації українських військових на Донеччині – коригувальницю засуджено до 15 років за ґратами

За публічного обвинувачення прокурорів Рівненської обласної прокуратури жительку м. Костянтинівка, Донецької області, визнано винною у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Жінку засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор довів, що засуджена була завербована представником спецслужб рф та здійснювала коригування обстрілів. На виконання завдань свого куратора жінка збирала розвіддані про місця ракетних ударів, завданих військовими рф, а також інформацію про пункти дислокації, рух, підрозділи та чисельність особового складу Сил оборони на Донеччині.

Засуджена систематично фотографувала місця розміщення українських захисників та іноземної техніки і «зливала» ці дані представнику спецслужб країни-агресора через месенджер. За це отримувала грошову винагороду. При цьому жінка діяла свідомо і знала, що працює всупереч інтересам та державній безпеці України. 

Її затримали за місцем проживання, безпосередньо під час виконання чергового завдання з передачі ворогові розвідданих. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області.