Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зливали і продавали паливо з тепловозів – працівникам залізниці повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 5 особам повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб ( ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, машиніст локомотива регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», будучи матеріально відповідальною особою, організував та очолив групу, до складу якої залучив як виконавців чотирьох своїх колег – працівників цієї ж філії. Протягом червня-липня 2021 року підозрювані, діючи відповідно до узгодженого плану, зупиняли тепловоз на запасних залізничних коліях біля однієї зі станцій та перекачували дизпаливо у заздалегідь підготовлені ємності. Пізніше це пальне транспортували до місця проживання організатора, де збували за цінами нижче ринкових.

Досудовим розслідуванням встановлено привласнення більше 2 тонн пального.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління стратегічнизх розслідувань в Рівненській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури