Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зливав інформацію ворогу під час боїв за Київщину – у державній зраді підозрюють співробітника «Укроборонпрому»

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді інспектору з охорони праці ДК «Укроборонпром» (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року чоловік передавав російському куратору інформацію про результати ракетних й артилерійських обстрілів Києва та прилеглих територій, а також відомості про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ. 

Після ракетних ударів по житлових будинках підозрюваний надсилав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими було завдано удар.

Отримані дані ворог використовував для завдавання нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях.

Перейти на бік ворога чоловікові запропонував його колишній однокласник – співробітник уряду РФ. Він, у свою чергу, передавав дані представнику міноборони РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.