Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зливав координати розташування військових та фіксував наслідки обстрілів – у Миколаєві судитимуть місцевого жителя

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Миколаєва за фактом державної зради, пособництва у порушенні законів та звичаїв війни, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений за грошову винагороду зливав російським загарбникам координати можливих місць розташування підрозділів ЗСУ, сил оборони, військової техніки, оборонних укріплень, цивільних об’єктів на території міста Миколаєва. Також він фіксував та передавав представникам рф інформацію про результати їхніх влучань.

В середині жовтня 2022 року ворог здійснив ракетний обстріл м. Миколаєва по координатам, які надав обвинувачений. Російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку, загинули цивільні особи.

Також чоловік на одному із проросійських Телеграм-каналів виправдовував російську збройну агресію проти України.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.