Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зловживання службовим становищем зі збитками для держави у понад 20 млн грн – посадовцям митного посту повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора двом керівникам митного посту однієї з митниць Державної митної служби України повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, протягом 2021 року заступник начальника митного посту та начальник відділу митного оформлення митного посту однієї з митниць Державної митної служби України, зловживаючи своїм службовим становищем, сприяли підприємству у незаконному продовженні строків митного режиму ввезення 26 автомобілів швидкої допомоги.

Посадовці митниці не вжили жодних законних заходів щодо припинення правопорушення в частині їх митного оформлення. Цими діями державному бюджету завдано понад 20 млн грн шкоди.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Служби безпеки України.

У травні 2022 року прокурори Офісу Генерального прокурора вжили заходи щодо передачі 21 автомобіля швидкої допомоги з повним медичним обладнанням на потреби Збройним Силам України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.