Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зловживання з мільйонними збитками під час оплати юрпослуг – підозрюють керівника держпідприємства на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору ДП «Дослідне господарство «Ставидлянське» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України».

Йому інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, директор державного підприємства діяв в інтересах одного із адвокатських обʼєднань. Підозрюваний уклав з ним низку договорів про надання правової допомоги. Послуги були проплачені з рахунків дослідного господарства попри те, що фінансовим планом підприємства встановлювалися граничні обмеження на оплату юридичних послуг.

Внаслідок протиправної діяльності державі завдано понад 1,5 млн грн матеріальної шкоди, що підтверджується висновком відповідної експертизи. 

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.