Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зміна цільового призначення земель з метою їх продажу під забудову – на Київщині підозрюють селищного голову

Бучанською окружною прокуратурою одному із селищних голів у Київській області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, посадовець розробив схему виведення земель із державної власності. У змові з іншими особами він перевів земельну ділянку лісогосподарського призначення у комунальну власність селищної ради та змінив її цільове призначення на землі житлової та громадської забудови.

Землі площею 0,5 га вартістю понад 3,7 млн грн перебували у постійному користуванні Першотравневого лісництва Державного підприємства «Київська лісова науково-дослідна станція». Їх мали продати особам для подальшої забудови об’єктами торгівлі.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Бучанською окружною прокуратурою, оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області

Наразі до суду подані клопотання про відсторонення від посади та застосування щодо селищного голови запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури