Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знімав роботу української ППО для окупантів – підозрюється мешканець Слов’янська

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у вересні-листопаді 2023 року мешканець м. Слов’янська був підписником «Z-групи» у месенджері Telegram, яку адмініструють і контролюють представники «мдб днр». Там він розповсюджував інформацію військового характеру. 

Проросійськи налаштований чоловік дізнавався про розташування систем ППО та РСЗВ у своєму місті та потайки робив фото їхньої роботи по ворожим цілям. У подальшому він умисно викладав відзняті матеріали в мережу. 

Крім того, ділився з іншими поціновувачами ворожого контенту світлинами, по яких можна було впізнати місця розташування військових ЗСУ на території міста.  

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.