Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знищення державного санаторію «Журавушка» - судитимуть ексдиректора та його спільника (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державного оздоровчо-лікувального закладу «Журавушка» та директора приватного підприємства за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2008 році комплекс, на території якого функціонував санаторій «Журавушка» та дитячий табір, був переданий приватному підприємству в довгострокову оренду за умови повернення його державі після закінчення строку договору.

Однак керівник приватного підприємства, який раніше займав посаду директора цього санаторію, разом із керівником підконтрольного підприємства починаючи з серпня 2017 року орендарем незаконно, без відома та погодження державних органів, фактично зруйновано санаторій «Журавушка» та дитячий табір. Проведеними експертизами встановлено збитки державі на суму близько 20 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури