Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знущався, бив і обікрав цивільних в с. Лукашівка на Чернігівщині - черговому військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру

Керівник Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру російському військовому у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ знущалися над сім'єю, яка виховує трьох неповнолітніх дітей в селі Лукашівка.

12 березня, знаходячись на подвір'ї приватного домогосподарства, підозрюваний вдарив господаря прикладом автомату по голові та наніс декілька ударів рукояткою пістолета по спині. Взявши сокиру, він погрожував чоловіку відрубати пальці на руках. У подальшому військовий РФ заволодів грошовими коштами потерпілого у сумі 15 тисяч гривень.

Підозрюваний та інші російські військові приходили до цього господарства ще 13 та 15 березня. Вони погрожували фізичним насильством та зброєю, обшукували будинок і заволоділи грошима у сумі 350 євро, мобільним телефоном та іншими речами.

Слідство триває. Заходи з викриття здійснено прокуратурою спільно зі співробітниками та слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua