Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Зняв» обмеження із земель природно-заповідного фонду для передачі їх у приватну власність – на Кіровоградщині підозрюють землевпорядника

За процесуального керівництва Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру землевпоряднику одного із ТОВ у зловживанні повноваженнями при наданні публічних послуг (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, інженер-землевпорядник під час складання проєктів землеустрою двох земельних ділянок загальною площею 4 га, розташованих в межах одного із природно-заповідних фондів Кіровоградщини, умисно не зазначив обмеження для їх використання. У подальшому це призвело до відчуження та передачі земель у приватну власність.

Внаслідок умисних протиправних дій підозрюваного тергромаду позбавлено права власності на ділянки природно-заповідного фонду. 

Згідно з висновком експертизи державі завдано збитків на понад 17,4 млн гривень.

Наразі прокурори звернулися до суду позовними заявами про повернення цих земель місцевій територіальній громаді.

Досудове розслідування здійснює Голованівський райвідділ поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.