Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жорстоке вбивство підлітка – судитимуть 15-річну жительку Житомирщини

Ювенальним прокурором Житомирської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства, вчиненого неповнолітньою з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України.

За даними слідства, у липні 2021 року 15-річна дівчина для з’ясування особистих стосунків із 14-річним знайомим призначила йому зустріч у закинутому приміщенні неподалік с. Грозине Коростенського району. Вона запропонувала хлопцеві пограти у своєрідну гру, для якої зв’язала йому руки за спиною липкою стрічкою, позбавивши таким чином можливості чинити опір. Дівчина завдала йому щонайменше 28 ударів ножем, а також уламком цеглини у різні частини тіла. Потім, з метою приховання слідів злочину, перемістила тіло хлопця в інше місце та прикидала будівельним сміттям.

За результатами понад двадцяти судових експертиз встановлено, що вбивство було скоєне з особливою жорстокістю, а потерпілий відчував нестерпний фізичний біль.

Досудове розслідування проводили слідчі Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури