Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – на Донеччині судитимуть двох поліцейських

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції за вчинення державної зради, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що старший інспектор чергової частини та помічник чергового частини сектору моніторингу відділу поліції № 4 Маріупольського райуправління поліції ГУ НП в Донецькій області зрадили присязі працівника правоохоронного органу України та почали працювати на окупаційну владу РФ.

Обвинувачені публічно заявили на YouTube-каналі псевдоміністерства внутрішніх справ так званої «ДНР» про добровільне зайняття посад у незаконно створеному окупаційною владою РФ на тимчасово захопленій території Донецької області «Мангушському РВВС МВС ДНР».

Такі дії спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполь) ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську.

Оскільки обвинувачені продовжують перебувати на тимчасово окупованій території Донеччині, їх судитимуть заочно.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.