Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадив присязі - ще одному посадовцю ДСНС України в Донецькій області повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру заступнику начальника одного з державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року старший лейтенант служби цивільного захисту, перебуваючи у тимчасово окупованому російськими загарбниками смт Нікольське, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України, добровільно погодився на співпрацю з ворогом та обійняв посаду у структурному підрозділі так званого «МНС ДНР».

Неправомірні дії підозрюваного спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України і допомагають рф та її воєнізованим формуванням здійснювати військову агресію проти нашої держави.

Досудове розслідування здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованИМ у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.