Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадив присязі та перейшов на бік ворога – повідомлено про підозру експравоохоронцю АР Крим

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури колишньому оперуповноваженому в особливо важливих справах сектору УБОЗ УМВС України в м. Севастополі повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році під час окупації півострова підозрюваний зрадив присязі та вступив до лав «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу Міністерства внутрішніх справ РФ. У псевдоправоохоронному органі він обіймав посади «дільничного», а згодом «слідчого поліції Ленінського районного відділу внутрішніх справ у м. Севастополі МВС РФ».

Таким чином, зрадивши українському народові, він працював в інтересах ворога, виконуючи функції представника так званого правоохоронного органу на території АР Крим. Своїми діями та рішеннями підозрюваний надавав допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Правоохоронці встановили, що чоловік перебуває у Києві, куди він повернувся з окупованого півострова. Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон, а також паспорт громадянина РФ. Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших злочинів проти основ національної безпеки. За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.