Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ЗС РФ продовжують обстрілювати Харків та область – розпочато провадження

За процесуального керівництва окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 16 серпня близько 21:00 військові РФ обстріляли житловий масив Салтівського району Харкова. Ворожий снаряд влучив у двір п‘ятиповерхівки. У квартирах вибито вікна, перебито газову трубу в одному з під’їздів. За попередньою інформацією, обстріл здійснено з РСЗВ «Ураган».

О 23:00 російські військові здійснили артилерійський обстріл смт Золочів Богодухівського району. Отримав поранення чоловік. Пошкоджено житловий будинок.

Під ворожими обстрілам також опинилася Чугуївщина. Поранено чоловіка. У смт Печеніги ЗС РФ обстріляли гараж та офісну будівлю, відбулося займання на площі 300 кв м.

17 серпня близько 04:40 російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району Харкова. Від влучання ракети утворилася воронка шириною майже 10 метрів. Пошкоджено автівки, вибито вікна у будинку. За попередніми даними, обстріл здійснювався ракетами С-300.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua