Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зверталась до вищого керівництва рф, щоб підтримати «боевой дух» окупантів – судитимуть доньку колаборанта, який вже за ґратами

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що батько обвинуваченої – колишній художник-постановник одного з харківських телеканалів виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символа латинської літери «Z» та російського прапора. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає у Москві. 

Вона зверталась до вищого російського політичного керівництва та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед особового складу зс рф та незаконних збройних формувань «лнр», «днр», аби підтримати їхній «бойовий дух».

Наприкінці травня 2022 року вона отримала згоду від міністерства оборони рф на використання на безоплатній основі листівок в рамках «информационно-разъяснительной и военно-патриотической работы с личным составом вооруженных сил рф». 

Обвинувачена судитимуть заочно. 

Наприкінці грудня 2022 року за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним батька обвинуваченої за фактом здійснення за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на її підтримку (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України), та призначив йому покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на 10 років.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.