Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Звітує росіянам про чисельність населення в окупованому селі – псевдопосадовиці «днр» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в листопаді 2022 року мешканка Маріупольського району почала співпрацювати з окупантами. Будучи спеціалістом відділу з питань впровадження реформ Сартанської селищної ВЦА, посадовиця погодилась виконувати обов’язки заступника голови незаконно створеної «Чермалицької сільської адміністрації днр». 

Вона бере участь у підготовці питань до нарад і сесій так званої ради депутатів та здійснює контроль за проведенням незаконних передвиборчих заходів й референдумів. Також «посадовиця» веде облік постанов і розпоряджень «керівника» адміністрації, організовує своєчасну розсилку їх підвідомчим установам та доповідає про стан виконання. 

До сфери її відповідальності входить звітність щодо чисельності населення, яке залишилось в окупованому російськими загарбниками селі. 

Наразі підозрювану оголошено у розшук.  

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.