Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора та Американська торговельна палата взаємодіють у питаннях захисту інвестицій, а також боротьби з нелегальним ринком підакцизних товарів та фальсифікованих медпрепаратів

Представники Офісу Генпрокурора на робочій зустрічі з керівництвом Американської торговельної палати в Україні обговорили шляхи посилення співпраці в ключових сферах.

У зустрічі взяли участь заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький, начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Олексій Бонюк, начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Олександр Максименко.

Центральною темою обговорень була поточна ситуація щодо взаємодії з бізнесом. Представники бізнес-асоціації надали оновлену статистику зареєстрованих та вирішених скарг. Зокрема, у 30 із 57 випадків профільні департаменти Офісу Генпрокурора посприяли у вирішені наявних проблем. Щодо інших випадків робота триває.

Також сторони обговорили посилення співпраці в сфері протидії нелегальному обігу підакцизних товарів та боротьбу з фальсифікацією лікарських засобів.

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький акцентував увагу на зусиллях органів правопорядку в протидії цим явищам та підкреслив важливість взаємодії з бізнес-асоціаціями задля подолання наявних викликів.

«Ми розуміємо, що, попри все, абсолютна більшість компаній - представників Американської торговельної палати продовжують діяльність в Україні, тим самим підтримуючи українську економіку новими робочими місцями та сплатою податків. Тож ми маємо сприяти розвитку бізнес-середовища, нівелюючи всі виклики та загрози, що можуть цей розвиток сповільнювати», — констатував він.

Учасники зустрічі домовилися продовжувати обмін інформацією щодо чутливих питань та окреслили спектр подальшої роботи з урахуванням рекомендацій бізнес-асоціації щодо покращення взаємодії органів правопорядку та бізнес-спільноти.

Нагадаємо, на попередній зустрічі з керівництвом Американської торговельної палати, що відбулася у січні, були представлені результати роботи Офісу Генпрокурора в сфері протидії нелегальному ринку сигарет та фальсифікованих медпрепаратів за 2023 рік.