Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлення про недоброчесність


 

Наказом Генерального прокурора від 29 грудня 2022 року № 293 затверджено в новій редакції Порядок проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів (далі – Порядок).

 

Відповідно до частини п’ятої статті 19 Закону України «Про прокуратуру» кожен прокурор зобов’язаний щорічно проходити таємну перевірку доброчесності в порядку, затвердженому Генеральним прокурором. З цією метою відповідно до пункту 3 Розділу ІІ Порядку щороку з 01 січня по 31 березня (включно) прокурори зобов’язані особисто шляхом заповнення на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора за адресою: https://integrity.gp.gov.ua подати Декларацію доброчесності за формою і правилами, визначеними додатком 1 до Порядку.

 

Після подання прокурорами Декларацій доброчесності вони оприлюднюються на сайті Офісу Генерального, за винятком періоду дії у державі правового режиму воєнного стану.

 

До закінчення календарного року, в якому подано Декларацію доброчесності, будь-яка особа має право повідомити інформацію, що може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) одного або кількох тверджень прокурора в Декларації доброчесності.

 

Приводом для проведення таємної перевірки доброчесності прокурора може бути інформація, яка свідчить про недостовірність одного або кількох тверджень, зазначених прокурором в Декларації доброчесності.

 

У разі наявності такої інформації будь-яка особа може надати її до управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора одним з найбільш зручних нижче зазначених способів.

 

Згідно із встановленим порядком у такому повідомленні має обов’язково зазначатись інформація, яка стосується конкретного прокурора і яка містить фактичні дані, що можуть бути перевірені, про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, наведених у Декларації доброчесності. Лише за таких умов надана інформація підлягає перевірці.

 

Для повідомлення викривачів про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», вчинених працівниками органів прокуратури, в Офісі Генерального прокурора, управлінням внутрішньої безпеки Генеральної інспекції, відповідно до ст.539 Закону України «Про запобігання корупції» організовано внутрішні канали для подання повідомлень:

 

- шляхом отримання повідомлень на «телефон довіри» - (044) 200-79-87;

-шляхом передачі такої інформації на «електронну пошту довіри»: [email protected];

- шляхом заповнення форми на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора про можливі факти корупційних правопорушень або пов'язаних з корупцією правопорушень:

https://www.gp.gov.ua/ua/forms/pro-korupciyu.

 

Отримана інформація про корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, вчинені працівниками органів прокуратури може бути предметом перевірок управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції.

 

Приймання повідомлень в Офісі Генерального прокурора проводиться у робочий час щодня, крім вихідних, а повідомлення, отримані на «електронну пошту довіри»  та шляхом заповнення форми на офіційному вебсайті Офісу Генерального прокурора - цілодобово.