Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному викрили лікарку МСЕК – учасницю масштабної схеми з отримання фіктивної групи інвалідності

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури лікарці МСЕК повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 354 КК України).

За даними слідства, підозрювана була однією з учасниць схеми, організованої трьома жительками Рівненського району, яких нещодавно викрили правоохоронці. За 16700 доларів США вони забезпечували фіктивне лікування вигаданих діагнозів, на основі яких оформляли клієнтам групи інвалідності для ухилення від мобілізації та можливості виїзду за кордон.

Підозрювана – невропатолог Медико-соціальної експертної комісії, яка за окрему плату відповідала за призначення потрібному «пацієнту» 3 групи інвалідності.

Правоохоронці встановили усі обставини злочину від моменту отримання грошей організаторками схеми до моменту передачі їх лікарці комісії в обмін на довідку до акту огляду МСЕК із визначенням 3 групи інвалідності та індивідуальну програму реабілітації інваліда. Під час обшуків мічені купюри виявили та вилучили у підозрюваної вдома.

Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

На підставі вилучених документів та отриманих доказів перевіряється причетність інших членів МСЕК та лікарів до злочинної схеми. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБ України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.